Sağlık

Yeni Bir Gülümseme İçin Diş Hekimine Giden Kadın Tedavi Sonrası Fil Derisi Hastalığına Yakalandı

Tedavi için dişçiye giden kadının yüzünde ve vücudunda ‘kabuk’ bulunan, ağrılı ‘fil derisi’ kaldı. Daha fazlası içeriğimizde…

Yeni bir gülümseme için diş tedavisi gören Lily Lindsay, başına geleceklerden habersiz, yüzünün ve vücudunun her yerinde ‘kabuk’ bulunan ağrılı ‘fil derisi’ ile baş başa kaldı.

TikTok’ta etkileyicileri izledikten sonra bir dizi kaplama yaptırmak için ilham aldı.

29 yaşındaki çocuk, yaşam boyu süren güvensizliklerini gidermek yerine, diş tedavisine karşı alerjik bir reaksiyon olduğunu iddia ettiği şeyin ardından ‘kabuklu’, ağrılı bir ciltle baş başa kaldı.

Lily şunları söyledi: ‘Kaplamalarım bende fil derisi gibi son derece kuru ve pul pul bir cilt bıraktı.

Ancak iki hafta sonra Lily kırmızı, kaşıntılı gözlerden ve kuru ciltten şikayetçi olmaya başladı.

Sorunun cilt iltihabına neden olan bir durum olan dermatit olabileceğini düşünen doktoruyla randevu aldı.

Lily, herhangi bir gelişme olmadığı için egzama olabileceğini düşünerek kendisine steroid krem ​​verildiğini söylüyor. Kızarıklıklar bir ay sonra kaybolmasına rağmen lekeler hızla geri geldi.

Lily şunları söylüyor: ‘Kollarımın altı o kadar ağrıyordu ki, kollarımı indiremedim, hatta duş bile alamadım. Görünüşünden o kadar mutsuz oldu ki giderek depresyona girdi.

Ocak 2023 itibarıyla Lily’nin alerjik reaksiyonu bağışıklık sistemini etkilemeye başladı ve baş dönmesi, kulak çınlaması ve görüş alanında siyah noktalar yaşamaya başladı. Ancak yapılan kan testi sonunda iltihabın cildinde değil vücudunun içinde olduğunu ortaya çıkardı.

Bu, Lily’nin kaplamaları yaptırdıktan iki hafta sonra cildinin alevlenmeye başladığını hatırlamasına neden oldu, bu yüzden şansını denedi ve Nisan 2023’te kaplamaları aldırdı.

Sağlık uzmanı Dr. Helen Evans-Howells, “Kompozit kaplamalara karşı alerjik reaksiyonlar, bu ürünlerde kullanılan reçine tarafından tetiklenme eğilimindedir” dedi.

Bu durum kaplamaların bulunduğu bölgede tahriş veya ağız ülserleri ile kendini gösterme eğilimindedir. Bazen egzama veya göz şişmesi gibi reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Alerjik tepki, genellikle zararsız olduğu düşünülen bir elemente vücudun verdiği tepkidir, ancak bazen bağışıklık sistemi bunun bir tehdit olduğunu düşünür ve güçlü tepki verebilir.

Ancak tüm bu tedaviler sonucunda hasta iyileşerek eski sağlığına kavuştu.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

habercide.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu