Haber

İYİ Partili: Metinlere sadık, Kemal Bey’in adaylığına bir itirazımız yok

Halk TV’nin yayınına katılan İYİ Parti Genel Lider Başdanışmanı Turhan Çömez, Altı Tablo’da ‘aday’ krizini değerlendirdi.

Çömez, “Tablonun kurulduğu günden bu yana yaptığı açıklamalara ve yüzlerce sayfadan oluşan muhtıra metnine bağlıyız ve onları savunuyoruz. Yapılan tüm çalışmaları çok değerli buluyoruz” dedi.

– 26 Ocak’taki toplantıda 6 cumhurbaşkanının cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde ortak karar alacağı ve bunun dayatma mantığıyla yapılmayacağı vurgulandı. Akşener Bey ‘ben aday değilim’ dedi. Hep ortak karar alınması gerektiğini ve orta yol ile gidilmesi gerektiğini vurguladı.

-Takdirlere itiraz ettiğini ve noter olmadığını defalarca söyledi. Son toplantıda bir adaylık söz konusuydu. Sayın Akşener partimizin görüşlerini ortaya koydu. Elimizdeki anket sonuçlarındaki bilgiler biraz tereddütlü. 28 Şubat bildirisini vurgulayarak anket daveti yaptık. Her bir tarafın önerdiği bir anket şirketi tarafından yapılacak anketlerin ortalamasının alınması önerildi.

‘HALA MASADAYIZ’

– Altını açıkça çiziyoruz. Anlaşma metinlerine tamamen bağlıyız. Biz sofradan ayrılmadık, hala sofradayız.

– Kemal Bey’in adaylığına bir itiraz yok. Kemal Bey önemli ve değerli bir siyasetçidir. Akşener Bey bugün de dahil bizimle yaptığı toplantılarda bunları tekrarladı. Karşı çıktığımız şey ilkelerden sapmadır. Bu ilkelere uyulduğu takdirde Sayın Kemal’in adaylığına bir itirazımız yoktur. Diğer altı siyasi parti tarafından belirlenecek diğer 6 anket şirketinin verilerine saygı duyacağız. Kişiler hakkında tartışmamız yok. İlkeler ve ilkeler açısından bakalım. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu