Sağlık

Kamu Çalışanlarının Maaşına Yapılan Artışı Devlet Memurları Nasıl Karşıladı!

Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine 4 gün kala Kamuda çalışan 700 personele bugün yüzde 45 zam Tamamlandı. Memurlar, kamu çalışanlarına yapılan zam karşısında sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepkilerini gösterdi. Açlık sınırı içinde maaş alan memurlar, maaşlarına yoksulluk sınırının altında zam yapılması talebini yineledi!

Birleşik Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, kamuoyuna yapılan zam sonrası Bilim Sıhhat Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı değerlendirmede Temmuz ayını işaret ederek AKP hükümetine seslendi. işçiler, seçim öncesi memur maaşlarına acil zam yapılmasını beklediklerini söylediler. Memurların asgari maaşının net 31 bin olduğunu belirten Hamzaçebi, “Devlet memuru tarihin en itibarsız dönemini yaşıyor. 4 milyon memur ailesi, 15 milyon insan mağdur. Kira, memurun maaşı ile ödenmez. Seçimin kaderini yetkililer belirleyecek” dedi. KESK ve HEP-SEN de zam haberinin ardından resmi twitter hesaplarından kamu personeline açıklamalarda bulundu. KESK, memurların net 15 bin TL maaş alacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, HEP-SEN seçim öncesi memurların mağdur edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı Temmuz ayına damgasını vurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, memur zammı için Temmuz ayına işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kamu çalışanlarına yapılan zam sonrası Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “ Memurlarımız rahat uyusun, onların haklarını teslim etmek boynumuzun borcudur. Temmuz ayına enflasyon farkı ve refah stoku bazında hazırlıklarımız var. Yılbaşında da bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Enflasyon için kimseyi ezmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri çevirmeyeceğiz, aksine hep ileriye taşıyacağız. Bugüne kadar ülkemizin bütün eksikliklerini giderdiğimiz gibi bugünün sıkıntılarını da inşallah gidereceğiz. ” söz konusu.

Büro-İş Genel Lideri Hamzaçebi: Seçimin Kaderini Uşak Belirleyecek!

Kamu çalışanlarına yapılan zam sonrası Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, BSHA’ya kamu çalışanlarına yapılan artışın iyi olduğunu ancak zammın temmuz ayına ertelenmesini kabul etmediklerini söyledi. Hamzaçebi, “Temmuzda değil hemen zam istiyoruz. Yıllarca eğitim ve öğretim için çalışan memurlarımız yoksulluk sınırında aldıkları ücretlerle yoksulluk sınırının altında ücrete mahkûm edilmiştir. Seçimlerden önce memurların asgari maaşının net 31 bin TL olmasını acilen talep ediyoruz. Başkanın parlamentoyu toplantıya çağırma yetkisi vardır. Bu artışın bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

“Seçim öncesi zam bekliyoruz!”

Alay Hamzaçebi, seçimin kaderini yoksulluk cezasına çarptırılan memurların belirleyeceğini hatırlatarak, AKP hükümetini seçim öncesi zam yapmaya davet etti. Hamzaçebi, “En düşük memur maaşı 11 bin 300 TL. Personel azalıyordu ama memurlar çok az alıyordu. Yoksulluğun sonuna mahkumuz. 4 milyon memurun zam talebi ertelenemez. Memur maaşı konut kirasını karşılamıyor. Seçimi beklemek istemiyoruz. Memura hızlı zam yapılmalı. Artık Temmuz ayını bekleyemeyiz. İleri geri gidiyoruz. Her zaman geri gideriz. Kamu personel artışı hayırlı olsun. Çalışan kardeşlerimiz de alsın ama memur çok az alıyor. Ek iş yasaktır, siyaset yasaktır ve sadakat talep edilir. Sadakatin ödülü bu mu? Polis, sosyal güvenlik, adliye memuru, polis tüm işleri yapıyor. Yasayı onlar yapar, uygulayıcı memurdur. Memur hastanelerde aşağılandı, dövüldü, öldürüldü! Memurlar adliyelerde taciz ediliyor! Mobbing ile karşılaşır. Görevinin başında şehit olan subay kimdir? Memur, gerektiğinde canı için çalışır. Sadakat istiyorsa, sadakatinizin bedelini o ödesin! Yoksulluğun sonu 31 bin, en düşük memur maaşı net 31 bin olmalı. Enflasyonun aylık ÜFE’ye göre değil, TÜFE’ye göre artmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı yetkisini kullansın, meclisi toplasın, bize zam yapsın. 4 milyon memur zam bekliyor yani 15 milyon kişi ailesiyle birlikte. Milyonlarca memur bugün kan ağlıyor ve isyan ediyor. Seçimin kaderini biz belirleyeceğiz. Memur tarihte hiç bu kadar acı çekmemişti. Tarihinin en büyük prestij dönemini yaşıyor” dedi.

KESK: Kamu Personelinin Asgari Maaşı 15 bin değil 12 bin 75 TL

Türkiye’nin seçimler için ana gündemi ekonomi! Seçime dört gün kala hükümet yüzde 45’lik zamla 700 bin kamu çalışanına zam yapıldığını açıklayarak en düşük maaşın 15 bin lira olduğunu açıkladı. Açıklamaya ilk tepki Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’ndan (KESK) geldi. KESK açıklamasında, “Kamu çalışanlarına yüzde 45 zam yapıldığı ve bir kamu çalışanının en düşük maaşının 15 bin TL’ye çıkarıldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kamu çalışanının alacağı net ücret 75 TL üzerinden 12’dir.

HEP-SEN: Devlet Memuru Fakir Olamaz!

Hemşireler ve Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası (HEP-SENM) twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Unutmayın Ocak ayında yüzde 100 memur zammı istemiştik. Her geçen gün enflasyonun altında ezilen memurlarımız Ocak ayında yüzde 30 zam alarak kandırıldılar. Memurlarımızın maaşları neredeyse taban fiyat seviyesine indi. Devlet memuru fakir olamaz. Sağlık çalışanları mutsuz. Seçim öncesi milyonlarca memur mağdur edildi. Yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz. Hak ettiğimiz açlık bir son değil. En düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu. Ayrıca yılda 4 prim ve bayram öncesi ikramiyesi vardı. En düşük memur maaşı 11.200 civarında, peki neden böyle? Uzaklara bakmayın çünkü nedeni etkisiz sarı birliktelik”. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu