Sağlık

Mezoterapi tedavisi nedir? Hangi amaçlar için kullanılır?

İlminur ATÇI – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Mezoterapinin en değerli avantajının, ilaçların problemli bölgeye direkt uygulanması sayesinde sistemik bir etki yaratmadan maksimum fayda elde etmek olduğunu belirten Janset Erkul Arıcı, mezoterapinin çeşitli vitamin, mineral, amino asitlerin bir arada kullanıldığı bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. asitler ve enzimler doğrudan mikroenjeksiyonlarla derinin orta tabakasına uygulanır. Tedavinin planlandığı bölgeye göre yüz, saç ve vücut mezoterapisi tedavilerinin olduğuna işaret eden Arıcı, “Anti-aging, cilt gençleştirme hedefli, selülit, çatlak, leke gibi dermatolojik sorunların tedavisinde kullanılmaktadır. , yara izleri ve saç tedavileri.”

“GÜÇLÜ VE SAĞLIKLI SAÇLAR MEZOTERAPİ YOLUYLA ELDE EDİLİR”

Saç mezoterapisinin hem kadınlarda hem de erkeklerde saç dökülmesi, seyrelme, seyrelme, cansızlık ve kellik durumlarında doğrudan problemli bölgelere uygulanan bir mezoterapi türü olduğunu belirten Arıcı, “Saç mezoterapisinde kullandığımız ürünler saçlarda kan dolaşımını artırıyor. saç folikülleri, saçın yenilenmesi ve çoğalması. süreçleri uyarır. Saçların beslenmesini, uzamasını ve güçlenmesini sağlar, saç dökülmesini azaltır. Böylece daha güçlü ve sağlıklı saçlar elde edilir.” dedi.

“TEDAVİ KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR”

Uzman Doktor Janset Erkul Arıcı, saç mezoterapisinin seansları ve yan etkileri hakkında şunları kaydetti:

“Saç mezoterapisinde seans aralıkları sorunun durumuna göre 1 veya 2 hafta aralıklarla kişiye özel tedavi protokolleri şeklinde planlanır ve seans sayısı yine buna göre 4-10 seans olarak belirlenir. Başlangıçta daha sık olan seansların araları kademeli olarak açılabilir. Tedaviye verilen yanıt kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle ikinci veya üçüncü seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Mezoterapi sonrasında enjeksiyon yerlerinde süreksiz kızarıklık, şişlik veya morarma olabilir. Bu etkiler 1-2 gün içinde geriler. Nadiren ilaca bağlı alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu