Ekonomi

Bayram hazırlıkları başladı: 30 milyar lira ciro bekleniyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, tatilin kısa sürmesi nedeniyle bu yıl seyahatlerin kısıtlı olacağını ve vatandaşların daha çok kendi evlerinin ihtiyaçları için alışveriş yapacaklarını bildirdi.

Bu durumun esnaf ve sanatkarlar için olumlu olduğuna işaret eden Palandöken, “Baktan beldeye, şekerciden tatlıcıya, kunduracıdan şekerciye, berberden mahalleye kadar her sektörde esnaf ve sanatkarımız var. Kuaför, taksiciden minibüse kadar Ramazan Bayramı hazırlıklarına hız verdi.Bu yıl fiyatlar biraz yüksek,vatandaşların alım gücü düşük.Ancak herkes üzerine düşeni yapacağı için ekonomi ivme kazanacak. az çok demeden bayram alışverişi.” değerlendirmesini yaptı.

Bayrama sayılı günler kala çarşıda bayram hareketliliğinin başladığına değinen Palandöken, bu yıl Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle esnaf ve sanatkarların işlerinin azaldığını vurguladı.

Palandöken, insanları motive etmek için deprem bölgelerine çarşılar kurulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Devlet desteğiyle ticari faaliyetlerin başlamasıyla birlikte esnaf rahat nefes alabilecek. Esnaf ve sanatkarlarımız her özel günde olduğu gibi bu bayramda da yapılacak alışverişlerle pazarın canlanmasını dört gözle bekliyor. Beklenen Bu yıl 30 milyar liralık cirosu küçük çocuklar başta olmak üzere yüzlerce şubede esnafımızın yüzünü güldürecek.Bayram kıyafet ve ayakkabı, kolonya, şeker, çikolata gibi bayramın vazgeçilmez eserlerinin satışı Gelenek haline gelen ikramlar, baklava ve su böreği günler öncesinden başladı. Her kesimden esnaf ve sanatkarımız Ramazan Bayramı için hazır. Bayram alışverişi esnafımızın can damarı olacak.”

MERDİVEN ALTI ÜRETİMİNE KARŞI UYARI

Gıda fiyatlarının artmasıyla birlikte bu bölgede tezgah altı üretimin arttığını kaydeden Palandöken, vatandaşları bayram alışverişi yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Palandöken, hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen ve hijyen koşullarına uymayan merdiven altı işlerin insan sağlığını tehlikeye attığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Şeker, yağ, yer fıstığı, ceviz ve unun fiyatı belli olunca kimse baklavayı maliyetinin altına satamaz. Ev üretimi olarak maliyetinin altında satılan baklava ve hamur işlerinden kaçınılmalıdır. Özellikle dikkat arabaların arkasında yol kenarlarında satılan yıkanmadan yenen şekerlemelere, şekerlemelere ve çikolatalara zam yapılmalı.Fason giyim ve taklit kozmetik prestij olmamalı.Bayram alışverişinin adresi her zaman mahalle esnafı olmalı çünkü bizim esnafımız yapıyor. Müşterilerine yemedikleri işi yedirmezler.”

keciborlu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu