Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne 8.594,50 puandan başladı

Aralık vadeli endeks kontratı açılış seansında önceki seans kapanışının yüzde 0,6 altında 8.594,50 seviyesinde işlem gördü.

Dün dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 8.649,75 puandan tamamladı. Endeks sözleşmesi akşam seansında yüzde 0,7 düşüşle 8.593,25 puana geriledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Lideri Jerome Powell’ın bugünkü konuşması öncesinde küresel borsalarda yön arayışının devam ettiğini, Fed yetkililerinin açıklamaları ve Çin’den gelen verilerin de fiyatlamayı zorlaştırdığını belirtti.

Piyasalarda belirsizlik devam ediyor

Dünya ekonomilerinin yavaş yavaş şahin politikalarının sonuna yaklaştığını belirten analistler, merkez bankalarının enflasyona ilişkin endişelerinin devam etmesinin piyasalarda belirsizliklerin güçlü kalmasına neden olduğunu belirtti.

Analistler, bugün ülkede dış ticaret endeksleri ile haftalık para ve banka istatistiklerinin takip edileceğini belirtirken, yurt dışında ise bugün Powell’ın konuşması ve ABD’deki haftalık işsizlik uygulamalarının yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da takip edileceğini belirtti. Teknik olarak endeks sözleşmesi 8.650 ve 8.750 puana ulaşacak. Direnç, 8.500 ve 8.400 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

narmanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu