Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’dan Karpuz İthalatının Durdurulması Çağrısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ziyaret ettiği Antalya Yaş Meyve Sebze Halinde karpuz ithalatının durdurulması çağrısında bulundu. Başkan Uysal, “Dünyadaki her ülke üreticisine de tüketicisine de sahip çıkıyor. Üreticilerimiz mağdur olmasın. Bu sezon karpuz ithalatını durdurmamız lazım. Karpuzumuz daha lezzetli ve kaliteli. Çiftçimiz çok değerli. “

Başkan Uysal, partisinin milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri ve belediye başkanlarıyla birlikte Antalya Yaş Meyve Sebze Hali’ni ziyaret etti. Esnafın gündeminde, yüksek üretim maliyetleri karşısında düşük satış fiyatları ve işe alıcı bulamamak oldu.

Esnaf, bir dönem değerli ihraç ürünü olan Elazığ biberinin şu an 2 liraya alıcı bulamadığını anlattı. Biber toplamanın günlük ücretinin 500 lira olduğunu ve bir kişinin günde en fazla 500 kilo biber toplayabileceğini belirten esnaf, eseri toplamanın bile israf olduğunu söyledi. Kahvaltıdan salataya hemen her öğünde yer alan çarliston biberin 4 liradan satıldığı ancak kilogram fiyatının 10 lira olduğu kaydedildi.

Devletin en değerli işleri arasında yer alan ve kilogramı 24 liraya ulaşan soğan çuvalları ile 18 liraya çıkan patates çuvallarının başında Başkan Uysal esnafla bir süre sohbet etti. Uysal, piyasalarda yavaş yavaş kendini göstermeye başlayan karpuzda yaşananları dinlerken, bu sezon karpuz ithalatının durdurulması için çağrıda bulundu. Önder Uysal, “Dünyadaki her ülke hem üreticisine hem de tüketicisine sahip çıkıyor. Üreticilerimiz mağdur olmasın. Bu sezon karpuz ithalatını durdurmamız gerekiyor. Karpuzumuz daha lezzetli, daha kaliteli. Çiftçimiz çok değerli. . Tüketicimiz yerli karpuza layıktır.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

akcakocaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu