Haber

İmamoğlu: İttifak süreci müzakereye açık olmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, YETERLİ Partisi’nin yaklaşan yerel seçimlerde 81 ildeki aday adaylarına ilişkin açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtladı.

İmamoğlu, ‘Ben hâlâ ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir realite olduğunu ve müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dün yapılan açıklamaya göre müzakerenin henüz kapanmadığını düşünüyorum. Yine en güçlü haliyle Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle yapılan müzakere ve diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülüp yönetilebileceğini düşünüyorum. “Elbette bunun karşılıklı gereksinimleri var, bunu zaman gösterecek” dedi.

İmamoğlu, Bahçelievler’deki İBB ofisini ziyaret etti. spor Tesisin temel atma ve tanıtım törenine katıldı. İmamoğlu, törende yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaklaşan yerel seçimlerde İYİ Parti’nin 81 ildeki aday açıklamalarına ilişkin bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, ‘Ben hala aynı düşünüyorum sonuçta Sayın Akşener’in önceki açıklamalarını dinlediğimi, dinlediğimi ve takip ettiğimi söyledim. dikkatlice. Dünkü açıklamaları ve Sayın GÜZEL Partisi sözcüsünü dinledim, farklı yorumları da dinliyor ve takip ediyorum. Ben hâlâ ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir realite olduğunu ve müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dün yapılan açıklamaya göre müzakerenin henüz kapanmadığını düşünüyorum. Zamanla göreceğiz, en önemli unsurun toplumsal ittifak olduğunu ve özellikle muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuç alabileceğini bilen biriyim. Bunu titizlikle yaşadık ve İstanbul’da yaşattık. CHP ve UYGUN Parti ittifakının yanı sıra güçlü bir İstanbul ittifakının kurulmasıyla bambaşka bir demokrasi çabası sarf edildi ve kazanıldı. Diyalog çerçevesini üst düzeyde tutmaya, toplumsal katmanları en doğru şekilde analiz etmeye, Türkiye ve İstanbul için en doğru demokrasi yolculuğunu, müzakerelerde titizlikle anlatmaya hazır ve kararlı bir ekibiz. Büyük bir demokrasi için mücadele edin ve yeniden kazanın. Bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz ve başarabiliriz. Bu anlamda Sayın Akşener, UYGUN Partisi ve liderleriyle müzakere ve diyaloğun en güçlü haliyle çok sağlıklı bir şekilde yürütülüp yönetilebileceğini düşünüyorum. “Elbette bunun karşılıklı gereksinimleri var, bunu zaman gösterecek” dedi.

İmamoğlu daha sonra bölgeden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu