Haber

ABD’li askeri analist Macgregor: Türkler bölgenin en güçlü ordusuna sahip, İsrail’e çok yakınlar

Ortadoğu sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları ile İsrail arasında 7 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgede kan ve gözyaşı hakim.

İsrail, Hamas’ın saldırılarını bahane ederek abluka altındaki Gazze Şeridi’ne havadan ve karadan bomba atıyor.

Baskınlarını sivillerden bağımsız olarak sürdüren İsrail, 18 günde 5 binin üzerinde masum sivili katletti.

“İran’a saldırırsak Rusya sessizce oturup izlemez.”

Bölgedeki gelişmelere ilişkin analizleri ve Türkiye’ye ilişkin yorumlarıyla öne çıkan emekli ABD askeri ve askeri analist Douglas Macgregor, canlı yayında İsrail savaşını değerlendirdi.

Amerika’nın bölgeye dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Macgregor, şunları kaydetti:

“Amerikalıların anlaması gereken en önemli şey, eğer İran’a Hizbullah temelinde saldırırsak, İsrail Gazze’yi işgal ederse Rusya ile çatışmaya gireceğiz. Rusya sessizce oturup İran’ın ABD hava ve deniz gücü tarafından yok edilmesini izlemeyecek. bölgede. Ve Rusya da bu işin içinde.” “Bunu yaptığında, bu sadece yerel bir çatışmadan çok daha fazlasına, belki de bölgesel bir savaşa dönüşecek. Bunu detaylı olarak düşünmedik. Bunu yapmamız gerekiyor.”

“Türkiye bölgenin en büyük silahlı kuvvetlerine sahip”

Türkiye’nin bölgedeki gücüne değinen Macgregor, şu ifadeleri kullandı:

“Ve ben bu noktada Türklerin dışarıda bırakılabileceğinden çok şüpheliyim. Türkler Sünni Müslümandır. Onlar Sünni Müslümanların fiili liderleridir. Bölgenin en büyük silahlı kuvvetlerine sahiptirler. İsrail’e çok yakındırlar. Güçlerini Suriye üzerinden güneye çok hızlı bir şekilde iletebilirler ve eminim ki Beşar Esad, “Operasyonun başlangıcından sağ kurtulduğunu varsayarsak, onları engellemeyecektir.”

“Kıyamete giden çok tehlikeli bir yoldayız”

Macgregor sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yola girersek İsrail’e ne yapacağız? Görünüşe göre Dışişleri Bakanı Blinken’ı daha çok dinliyoruz. O, müzakereye yer olmadığını söyleyen ve giderek daha çok başkomutanımıza benzeyen biri. Arabuluculuk. Hamas’ın yok edilmesi gerekiyor. Gazze’ye girmeliyiz. Eğer öyleyse, kıyamete giden çok tehlikeli bir yolda olduğumuzu düşünüyorum.”

fekeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu