Haber

Hindistan’ın uzay araştırma aracı Ay’ın güney kutbundaki görevini tamamladı

Hindistan Uzay Araştırma Ajansıtarafından yapılan açıklamada, artık güneş ışığının Ay’ın o kısmına ulaşmadığı belirtilerek, şöyle konuştu: Keşif aracı görevini tamamladı. “Artık güvenli bir şekilde park edildi ve uykuya bırakıldı.”Açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, keşif aracının topladığı verilerin Dünya’ya iletildiği belirtildi. “Şu anda pil tamamen dolu. Güneş paneli, 22 Eylül 2023’te beklenen bir sonraki gün doğumunda ışık alacak şekilde ayarlandı. Alıcı açık durumda. Yeni görevler için başarılı bir uyanış olması dileğiyle!”değerlendirme yapıldı.

Ay’a yumuşak iniş yapan 4. ülke

Hindistan’ın 14 Temmuz’da Ay’ın güney kutup bölgesini incelemek üzere uzaya gönderdiği Chandrayaan-3. 23 Ağustos’taAy’a başarılı bir iniş yaptığı bildirildi.

Chandrayaan-3 uzay araştırma aracının başarılı inişiyle Hindistan, ABD, eski Sovyetler Birliği ve Çin’den sonra Ay’a yumuşak iniş yapan 4’üncü, güney kutbu yakınına yumuşak iniş yapan ilk ülke oldu. ayın.

Ay’ın yüzeyini incelemeyi amaçlayan bir iniş platformu ve gezici modüllerden oluşur. 3,9 ton ağırlığındaUzay aracının, bilim adamlarının değerli donmuş su ve değerli element rezervleri içerebileceğine inandığı, keşfedilmemiş bir bölge olan Ay’ın güney kutbuna inişinin ardından. 14 günBir görev yapacağı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu