Haber

Elon Musk, Twitter CEO’su görevinden ayrıldı

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Twitter için yeni bir CEO işe aldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Yaklaşık 6 hafta içinde başlayacak”terimleri kullandı.

Yeni CEO’nun ardından şirketteki rolünün ne olacağına değinen Musk, görevinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olacağını, ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirtti.

https://twitter.com/elonmusk/status/1656748197308674048

Musk’ın yaptığı paylaşımdan yeni CEO’nun kadın olacağı anlaşılırken isim verilmedi.

İşi alacak kadar ‘aptal’ birini bulduğu anda CEO’luktan istifa edeceğini söyledi.

Geçen yıl Aralık ayında Elon Musk, Twitter’da CEO görevinden istifa edip etmemesi konusunda bir anket başlatmış ve sonucu kabul edeceğini duyurmuştu.

Musk’ın yaptığı ankette 17 milyon 500 bini aşkın kişi oy kullandı. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 57,5’i Musk’ın ayrılmasını, 42,5’i ise devam etmesini tercih ettiğini ifade etti.

Musk, şirketin yönetimini devralacak kadar ‘aptal’ birini bulduğu anda Twitter CEO’luğundan istifa edeceğini ve ardından sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirtti.

Bazı Tesla hissedarları, Twitter’ın Musk’ın dikkatini dağıttığına inanıyor ve Tesla’daki görevlerine odaklanamadığı için üzülüyorlardı.

haberluleburgaz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu