Haber

Bakan Soylu: “İstiklal Caddesi’ndeki patlamada bomba yapımının sosyal medya üzerinden yapıldığına dair bir toplantı kanalından canlı yayınımız var.

Bakan Soylu: “İstiklal Caddesi’ndeki patlamadaki bomba üretiminin sosyal medya üzerinden yapıldığını, yani bir röportaj kanalı üzerinden canlı olarak üretildiğini buradan söyleyebilirim”

“Hacı kod adlı ABD’li PKK/PYD terör örgütü mensubunun cep telefonuyla, hem bombayı yerleştiren hem de imal eden cep telefonuyla yaptırdığının tek tek anlatıldığı, dedi.

İlk baştaki ‘Çikolata paketi sandım’ ifadeleri doğru değil.

Uyuşturucunun devlet tarafından koordine edildiğini ifade eden cümlelerin hiçbiri mesnetsiz bir yerden kaynaklanmayan uluslararası küresel ağların kontrolünde değildir.”

ANTALYA – İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstiklal Caddesi’ndeki patlamadaki bomba üretiminin sosyal medya üzerinden yapıldığını, yani üretildiğini buradan söyleyebilirim. Bir konuşma kanalı üzerinden canlı yayında tek tek Hacı kodu tanımlandı ABD bağlantılı PKK/PYD terör örgütünün cep telefonu üzerinden yaptırdığı bilgisi var. bombayı hem yerleştiren, hem üreten.Devlet dedikodu yapmaz, bilgiyle çalışır.İlk tabirle “Çikolata paketi sandım” “Gerçeği yansıtmıyor. Olayın tüm detayları teşkilatımız tarafından kayıt altına alınmıştır. Çaresiz değiliz, açık iş bırakmıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Antalya’nın Serik ilçesinde bir otelde düzenlenen 7. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı başladı. 3 gün sürecek olan çalıştay kapsamında çeşitli konularda çok sayıda oturum gerçekleştirilecek. Çalıştayın açılışını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Meselelere 360 ​​derece bakmamız lazım. Bugün İstanbul’da 50’ye yakın ülkenin katılımıyla Interpol ile ilgili bir çalışma var. 15 ülkeden misafirlerimiz var. Çalıştay. Soruna her yönden bakacağız. Çıktı ortaya koyacağız ve ileriye doğru bir adım atacağız.” Bir yol haritası ortaya koyacağız. Bulunduğumuz coğrafyanın değerlendirmesini yapıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyanın prestiji ve 21. yüzyılın tüm küresel güvenlik meseleleri ile temas halinde olan bir ülkeyiz. Göç derken bulunduğumuz coğrafyanın değerlendirmesini yapıyoruz. Uyuşturucunun yollarından bahsederken, coğrafyanın ortaya koyduğu sonuçlara bakıyoruz” dedi.

“Amerika son 3 yılda PYD-PKK’ya 2 milyar dolar yardımda bulundu”

ABD’nin Afganistan’a gitmesiyle Türkiye’de bir sürecin başladığını belirten Soylu, “Oradan uçaklar kaçtığında, insanların demokrasi getirmek için Irak’a gitmesiyle bir süreç başladı. Suriye’de iç savaş başlayınca bir süreç başladı.” biter, bir süreç başlar. İran’a ambargo başlayınca bizim için bir süreç başladı. Yani ne çevremizdeki coğrafyadan ne de dünyadan bağımsız değiliz. Sorunları sadece kendi içimize dönerek takip edersek eksik bir değerlendirme yapmış oluruz. Amerika’nın son 3 yılda 2 milyar doları var.” .Almanya ve İngiltere terör olayları yaşıyor ama Türkiye’nin terör tehdidiyle ilgili değiller.Güvenlik konusunda hepimiz aynı noktadayız, sanki aynı anda çaba gösterecekmişiz gibi, tıpkı Covid-19’da olduğu gibi. Salgına eksikleri olsa da global bir cevap üretebilecek miyiz yoksa siber güvenlik sorununun terör ve göç gibi ülkenin ortasında siyasi bir araç olarak kullanılmasına mı tanık olacağız? dedi.

2 bin yıllık ordumuzun, 200 yıllık polis teşkilatımızın, devletimizin bütün yapılarını etkisiz hale getirmek için atılan iftiralardır.

Küreselleşme anlayışını empoze etmeye çalıştıklarını belirten Soylu, “Tek tip millet, tek tip medeniyet empoze edilmeye çalışılıyor. Bunların hepsini küreselleşme anlayışı içinde hep yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. dilediği gibi yönetmek, dilediği gibi prestij sağlamak istiyor.Kimyasal silahlardan veya kimyasal silah saldırılarından uzak durun.Unutmayın, uyuşturucunun devlet tarafından koordine edildiğini belirten cümlelerin hiçbiri uluslararası küresel ağların kontrolünde değildir. Bunların hepsi asılsız bir yerden geliyor. Hepsi devletleri itibarsızlaştırma amaçlı. Hepsinin bir sebebi var” dedi.

“Bir müzakere kanalı üzerinden canlı olarak çekildiğini buradan söyleyebilirim”

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, “İstiklal Caddesi’ndeki patlamada bomba üretiminin sosyal medya üzerinden yapıldığını, yani bir iletişim kanalı üzerinden canlı olarak yapıldığını buradan söyleyebilirim. Bombayı hem yerleştiren hem de üreten cep telefonu üzerinden PKK/PYD terör örgütüne bağlı PKK/PYD terör örgütünün yaptırdığına dair bilgiler var.Devlet dedikodu yapmaz bilgi ile çalışır.Detaylar tarafımızca kaydedilmiştir. Çaresiz değiliz, açık iş bırakmayacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu