Haber

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan: 6’lı masadan iki partiye ittifak teklifinde bulunduk

Yine Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan, Haber Küresel ekranlarında yayınlanan “Buket Aydın ile Yüz Yüze” programının bu haftaki konuğu oldu. Ülke gündemine dair çeşitli değerlendirmelerde bulunan Erbakan, ittifak açıklamasıyla ise gündem yarattı.

“6’LI MASADAN DESTEK TALEBİNDE BULUNANLAR OLDU”

Sunucunun “6’lı masadan davet aldınız mı? Davet gelse düşünür müsünüz?” sorusuna Fatih Erbakan; “6’lı masadan resmi davet şimdiye kadar almadık. Ancak 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen bazı isimler genel başkan yardımcısı düzeyinde irtibat kurdular ve destek talebinde bulundular. Bunların isimleri bizde saklı kalması gerekir.” cevabını verdi.

İTTİFAK TEKLİF ETTİĞİ 2 PARTİYİ AÇIKLADI

Konuşmasının devamında 6’lı masadaki iki partiyle ittifak teklifi yaptığını açıklayan Erbakan, “Onlara 6’lı masayı bırakın, çıkın gelin biz Ulusal Görüş prensipleri çerçevesinde bir ittifak yapalım diye bir ekip görüşmelerimiz oldu. O partiler Saadet Partisi ve Gelecek Partisi. Ancak tabi onlar masada bulunmayı tercih ediyorlar ve oradaki çizgide devam ediyorlar. O mevzuda rastgele bir adım atılmadı. O partilerle bir mutabakat sağlansaydı bir ittifak olabilirdi. DEVA Partisi’nin böyle bir şeye yaklaşmayacağını düşünüyorum. DEVA Partisi yönetimi topluca ‘Biz bu türlü ittifakın içinde olamayız.’ dediler” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu