Teknoloji

Yayınlanan Windows 12 konsept videosu “Keşke yeni Windows böyle olsa” dedirtiyor

Birkaç ay önce bir rapor, Microsoft Her 3 yılda bir Windows’un ana sürümünü yayınlama planlarını açıklamıştı. Microsoft’tan bu konuda resmi bir onay gelmemiş olsa da şirket, bazı radikal kullanıcı arayüzü değişiklikleri içeren erken bir prototipi ortaya çıkararak sürprizi şimdiden bozdu. yazılım devi Windows12 Hakkında çıkan söylentileri onaylamasını ya da yalanlamasını beklerken kullanıcılar şu sıralar konsept görseller hazırlamakla meşgul. Kamer Kaan Avdan’ın yayınladığı konsept de bunlardan biri.

Hemen yukarıda görebileceğiniz konsept görselde ise; Windows 11 Özelliklerinin alındığını, görünümlerinin ve kullanılabilirliklerinin iyileştirildiğini görebilirsiniz. Örneğin, medya oynatıcı, takvim uygulaması, hisse senetleri ve hava durumunu içeren daha dinamik bir pencere öğesi alanı bulunurken, görev çubuğunun diğer tarafında Bluetooth cihazlarını bağlamak için başka türden bildirimler de gösterilir.

Konsept görselde hızlı ayarlar bölümünün de yeniden düzenlendiğini ve ana odağın görünüş değil kullanışlılık olacağını görüyoruz. Bluetooth cihazları ve kullanılabilir Wi-Fi ağları, açılır pencereyi açtığınızda fazladan bir tıklama olmadan hızla görünür.

Bu konsept hakkında en çok sevdiğimiz şey, Windows Widget’larını ve varsayılan duvar kağıtlarını yeniden düzenlemesidir. Videodaki “Windows 12”, standart Windows Widget panosuna ek olarak, widget’ları masaüstüne sabitleme ve duvar kağıdını bunlara uyarlama imkanı sunuyor.

Son olarak, konseptin yaratıcısı, 2 uygulamayı tek bir pencereye bölerek ve belgeleri Dosya Gezgini’nde koleksiyonlar halinde gruplandırarak (Microsoft Edge’deki koleksiyonlara benzer) çoklu görev için alternatif bir yaklaşım sunar.

Genel olarak, bu konseptin ne kadar iyi inşa edildiğini, sunduğu fikri ve görünüm ile özellikler arasındaki dengeyi ne kadar iyi koruduğunu gördüğümüzü söylememiz gerekiyor. Keşke Microsoft, işletim sistemini sınırları aşan reklamlarla doldurmak yerine bu fikirlerden ilham alsaydı, ancak bir sonraki büyük Windows sürümünde daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlanabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu