Ekonomi

UMB Bank Hisseleri Heartland Financial’ın 2 Milyar Dolarlık Satın Alımının Açıklanmasının Ardından Düştü

UMB Bank (UMBF) hisseleri, şirketin ilk çeyrek mali performansının açıklanması ve Heartland Financial’ı (HTLF) satın alma anlaşmasının teyit edilmesinin ardından Pazartesi günü piyasa açılmadan önce yaklaşık %8 oranında değer kaybetti.

Anlaşma, Heartland’in hisse değişimi yoluyla satın alınmasını öngörüyor ve işlemin değeri yaklaşık 2 milyar dolar.

UMB’den yapılan basın açıklamasına göre, merkezi Denver’da bulunan Heartland’ın 31 Mart 2024 itibariyle toplam 19.4 milyar dolar varlığı, 16.2 milyar dolar mevduatı ve 12.1 milyar dolar kredisi bulunuyor.

Birleşmenin 13 eyaleti kapsayan önemli bir bölgesel banka ağı oluşturması ve UMB’nin Missouri, Illinois, Colorado, Kansas, Oklahoma, Nebraska, Arizona ve Texas’taki mevcut faaliyetlerine California, Minnesota, New Mexico, Iowa ve Wisconsin’i de eklemesi bekleniyor.

Bu satın alma, UMB’nin 111 yıllık tarihindeki en önemli satın alma olup, şirketin varlıklarını 64.5 milyar dolara çıkaracak ve ABD’deki 616 halka açık banka arasında ilk %5’e girmesini sağlayacaktır.

UMB Financial Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Mariner Kemper, “Bu, şirketimiz için önemli ve heyecan verici yeni bir döneme işaret ediyor” dedi. “Son on yılda önemli bir organik büyüme gerçekleştirmiş olmamıza rağmen, HTLF’nin bu stratejik satın alımı hem mevcut pazarlarımızda hem de yeni pazarlarda temel hizmetlerimizin önemli ölçüde genişlemesini temsil etmektedir.”

Buna ek olarak, UMB ilk çeyrekte 110,3 milyon dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 2,25 dolar net gelir ve 120,7 milyon dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 2,47 dolar net işletme geliri elde ettiğini açıkladı.

2023’ün ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında, ortalama kredi miktarı 2,1 milyar dolar ya da %9,8 artarken, ortalama mevduat miktarı yıllık bazda %10,4 artarak 33,5 milyar dolara ulaştı. Net faiz geliri bir önceki çeyreğe göre %3,9 oranında artış gösterdi. Toplam gelir 398.68 milyon $ olarak raporlandı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

“2024 yılı, ilk çeyrekteki güçlü finansal sonuçlarla bizim için güçlü bir şekilde başladı. Bu başarı, bilançomuzun ve net faiz gelirimizin büyümesinden, net faiz marjındaki artıştan, ücrete dayalı gelirdeki çift haneli artıştan ve tutarlı kredi kalitesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

almus-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu