Haber

Türkiye-Bulgaristan Ortak Komisyon Toplantısında Sınır Güvenliği ve Gümrük Geçişleri Görüşüldü

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda düzenlenen Türkiye-Bulgaristan Ortak Kurul Toplantısında sınır güvenliği ve gümrük geçişlerine ilişkin konular ele alındı.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türk ve Bulgar heyetleri Kapitan Andreevo Sınır Kapısı Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Toplantıda sınır güvenliği, sistemsiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, gümrük geçişlerinin güvenli ve hızlı bir şekilde sağlanması konularında uygulanabilecek tedbirler ele alındı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Valisi Birol Ekici, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan ve Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi’nin katıldığı toplantıda, iki ülke arasındaki diğer iş birliği konuları da ele alındı. ülkeler de değerlendirildi. Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıya Bulgaristan adına İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Jivkov Kotsev, Sınır Polisi Genel Müdürü Rodaslov Kulevkov ve diğer yetkililer katıldı.

haber-savur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu