Haber

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşınma eylemi

Deprem riski nedeniyle sağlık hizmetleri durdurulan Cerrahpaşa’nın bir bölümünün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacağını öne süren hastane çalışanları harekete geçti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bazı çalışanlarının başka hastanelere atanacağı tezi üzerine kararı protesto etti.

Grubun adına basın açıklaması yapan SES Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi temsilcisi Muhsin Uysal, “Hepinizin bildiği gibi depreme dayanıklı olduğu bilinen birçok hastane hiçbir önlem almamış ve önlem almamıştır. Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle oldukça kaotik bir taşınma ve birleşme sürecine girdik ki bu durum hastanelerde görev yapan bizleri endişelendiriyor.” dedi.

‘TADİL YAPARKEN ÇALIŞANLARIN KURDUĞU DÜZENİ UNUTMAYIN’

Uysal, “Bu planlamalar yapılırken ne hastanemizin fiziki şartları ne de çalışan sayısı dikkate alınmadı, hastane yöneticilerimize dahi danışılmadı. Biz hastane çalışanları bu fikre adapte olamamışken dün öğrendik ki; farklı hastanelere atanacağız.”Bütün bu tadilatlar yapılırken o hastanelerde çalışan bizlerin hayatı ve kurdukları sistemler göz ardı edilmemelidir. Burada her birimizin ikameti ve çocuklarımızın okulları çalıştığımız hastaneye göre planlandı” dedi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın taşınma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bundan sonra bu tür Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi ayakta tedavi hizmetlerine yüklendiği için şu anki yeri olan Cerrahpaşa’da devam edecek. Ayrıca poliklinik hizmetlerine, robotik cerrahi, karaciğer-böbrek ve kemik iliği nakli, ağır bakım hizmetlerine devam edilecek.İhtisas süreçleri dahil tüm cerrahi ve yataklı hizmetler Samatya ve Taksim hastanelerimizde yürütülecek.(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu