Ekonomi

SPK 5 kişiye borsada işlem yasağı getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yeşil Gayrimenkul Yatırım İştiraki A.Ş. Pay piyasasında yürütülen işlemler nedeniyle 5 kişiye 6 ay süre ile işlem yasağı getirildi.

SPK’nın 28 Temmuz tarihli bülteninde yer alan kararda, Yeşil Gayrimenkul Yatırım İştiraki A.Ş. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesinde sayılan fiilin pay piyasasında yürütülen işlemlerde işlendiğine dair makul şüphe bulunduğu belirtildi.

İlgili unsurda, “Sermaye piyasası araçlarının yatırımcılarının fiyatlarını, değerlerini veya kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verenler, söylenti çıkaranlar, haber verenler, yorum yapanlar veya raporlar hazırlayanlar veya bunları yayanlar ve bu suretle yararlananlar, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar.”

Kararda, Murat Özdemir, Ümmet Baki Özdemir, Yusuf Abdioğlu, Emine Özdemir ve Tüba Almaç hakkında 31 Temmuz’dan itibaren 6 ay süreyle borsalarda kesintili işlem yasağı uygulanacağı açıklandı. “yapay piyasalar oluşturmaya yönelik işlemlerin önlenmesi” amacını taşımaktadır. (HABER MERKEZİ)

hilvan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu