Ekonomi

SEC Başkanı Gensler, Kongre’de kripto politikası hakkında ifade verecek

Investing.com – SEC Lideri Gary Gensler, kurumun izlediği kripto politikasını detaylandırmak için Nisan ayında Kongre huzurunda görünecek.

ABD Kongresi’nin şimdiye kadar SEC’in eylemlerini denetlememiş olması, Gens’in Kongre önünde ifade vermesini daha da çekici hale getirdi. SEC, özellikle son zamanlarda kripto endüstrisine yoğun bir şekilde müdahale etmeye çalışıyor. Coinbase aleyhine açılan dava öncesi son ihtarı gönderen düzenleyici kurum, kripto sektörünün en ünlü isimlerinden Justin Sun’a da dolandırıcılık ve menkul kıymetler kanununu ihlal suçlarından dava açtı.

SEC’den Gensler, kripto hakkında ilk kez Kongre’den önce konuşacak

ABD Kongresi Finansal Hizmetler Komitesi Lideri Patrick McHenry konuyla ilgili bir açıklama yaptı. saniyelider Gary Gensler, eylemlerini savunmak için 18 Nisan’da komite önünde konuşması gerekeceğini ve bu duruşmanın bir ilk olacağını söyledi.

ABD Finansal Hizmetler Komitesi, bankacılık, menkul kıymetler ve kripto varlıkları gibi tüm finansal sistemi denetleyen bir Temsilciler Meclisi Komitesi olarak çalışır. Komite içinde, Dijital Varlıklar Komitesi, yakın zamanda kripto ile ilgili sorunları ele almak için bir alt komite olarak kurulmuştur. Komiteye, kripto dostu yaklaşımlarıyla tanınan iki Cumhuriyetçi Senatör, French Hill ve Warren Davidson başkanlık ediyor. Özellikle Warren Davidson geçtiğimiz dönemlerde YSK Lideri’ne yönelik eleştirileriyle gündeme gelmişti.

Kripto şubesi için düzenlemelerin hızlandırılması bekleniyor

Gary Gensler ile 18 Nisan’da yapılacak duruşmada SEC tarafından belirlenen kurallar ve kripto varlıklara yaklaşımın netleşmesi bekleniyor. Komitenin gelecekte SEC üzerindeki denetimini artırması beklenirken, Gensler’in ifadesi, kripto şubesi için politika oluşturmaya ve kripto varlıkları için düzenleyici alanı belirlemeye yönelik net bir yaklaşım oluşturmayı amaçlıyor.

Finansal Hizmetler Komitesi Lideri Patrick McHenry, SEC Lideri ile yapılacak duruşmanın ilk olacağını ve düzenleme adına değerli adımlar atmak için emsal duruşmaların yaz dönemi boyunca devam edeceğini açıkladı.

Author: Günay Caymaz

Bugünkü yayınımıza davetlisiniz!

bitcoin ve önümüzdeki günlerde Ethereum’u neler bekliyor? Yukarı mı aşağı mı?

Kripto para yatırımları ile ilgili tüyoları paylaşacağımız yayınımız bugün saat 20:00’de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu