Haber

Saadet Partisi 339 Belediye Başkan Adayını Açıkladı… Temel Karamollaoğlu: “Belediyelerimizin Kapısına Hiçbir Arsız ve Hırsız Giremez”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’daki aday tanıtım toplantısında; “En ufak israfa bile tahammülümüz yok. Bu nedenle vatandaşımızın cebinden toplanan milyarlarca, milyarlarca paranın israf edildiği döneme mutlaka son vereceğiz. Kaynaklarımızı verimli kullanacağız ve bu konuda çok hassas davranacağız. Titiz davranacağız. Yolsuzluğa asla tolerans göstermeyeceğiz. Belediyelerimizin kapısına hiçbir utanmaz, hırsız girmeyecek. “Belediye başkanlarımızın mahsülünden tek bir lokma yetim malı geçmeyecek. Yetimin malına sahip çıkacakmış gibi belediyenin kaynaklarını kullanacağız. Bu anlayışla israf, rüşvet ve yolsuzluk sistemine son vereceğiz. 1 Nisan sabahından itibaren artık birilerinin ihalelerle işin kolayına kaçma dönemi sona erecek” dedi.

Saadet Partisi, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Ankara ATO Congresium Salonu’nda ‘Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı’ düzenledi. Toplantıda 9’u büyükşehir belediye başkanı, 26’sı il belediye başkanı olmak üzere 339 belediye başkan adayı açıklandı. Burada konuşan Karamollaoğlu şunları söyledi:

“BUGÜN UYGULANAN YANLIŞ POLİTİKALARLA ARTIK ÇIKACAK YOL YOK”

“Değerli kardeşlerim, bugün bir kez daha Bismillah diyoruz. Bismillah diyoruz ve kolları sıvadık. Ne için? Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye ve umarım yeni bir dünya. Bugün burada Bismillah diyoruz.

Ülkemiz ve dünyamız çok zor bir dönemden geçiyor. Maalesef bölgemiz bir ateş çemberinin içinde. Maalesef ekonomik ve sosyal durumumuz hiç de iç açıcı değil. Bugüne kadar uygulanan yanlış politikalarla artık ileriye gidilemez. Adaletten eğitime, ekonomiden dış politikaya kadar her alanda ciddi bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız olduğunu söylemek abartı olmaz. Öte yandan katil İsrail, görünüşe göre tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Ne yazık ki Türkiye’de, özellikle İslam ülkelerinde uluslararası kuruluşlar başarısız oldu. Ankara’nın güvenliğinin Kudüs’ün özgürlüğüne bağlı olduğunu biliyoruz. 81 ilimiz Gazze kadar huzurlu. Bu yüzden şehirlerimizi canlandırmalıyız. Türkiye’nin ayağa kalkması aslında İslam dünyasının da ayağa kalkması anlamına geliyor ve dünyada barışın tesisi yolunda önemli bir adım. “Türkiye’miz ayağa kalkarsa zalimler mutlaka hesap verecek, mazlumlar da mutlu olacaktır.”

“SEÇİP VERDİĞİMİZ HER OYLA SADECE YEREL YÖNETİMLERİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN YOLUNU BELİRLEYECEĞİZ”

“Elbette her seçim değerli. Bu anlamda 31 Mart’ta tarihi bir seçim yapılacak. Çünkü bu seçimde sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Seçeceğimiz ve kullanacağımız her oyla sadece belediye başkanını değil, belediye başkanını da belirleyeceğiz. Yerel yönetimlerin yanı sıra Türkiye’nin yolu ve istikameti.Gazze’deki zulme son verin Bunu söyleyecek bir Türkiye olur mu?Yoksa maalesef çocuklar ve çocuklar varken İslam dünyasında önderlik edebilecek başka bir ülke yok. Gazze’de kadınlar katlediliyor, İsrail’e her gün onlarca gemi gönderiliyor, Türkiye bu kadar taviz verdikten sonra NATO’nun kuyrukçusu haline geldi.Siyonizmin oyunlarında ekstra bir hükümet mi olacak yoksa yapacak mı? Kendi kurallarını koyarak bu oyunları bozan, büyük Ortadoğu projesini parçalayıp rafa kaldıran, bu konuda en önemli adımları atan Türkiye mi olacak? Bugün beyaz dediği şeye siyah diyebilecek bir iktidar mı olacak? Dün mü yoksa tereddüt etmeyen, sözüne sadık bir hükümet mi olacak? İktidara gelmenin ilk adımlarını atmış olacağız. Bu nedenle bu seçimi sadece yerel seçim olarak görmek mümkün değil. Bu seçimde yapacağımız tercihler sadece şehirlerimizin geleceğini değil, ülkemizin geleceğini de belirleyecek. Milliyetçiler olarak coğrafyamızda akan kana, gözyaşına son vermek boynumuzun borcudur.

“GAZze’de Kudüs’e de yardım eli uzatacak bir belediyecilik anlayışını yaygınlaştıracağız”

Emin olun Saadet Partili belediye başkanlarımız sadece kendi şehirlerini değil Gazze’yi de canlandırabilecek bir tavır sergileyeceklerdir. Kendi şehirlerini maddi ve manevi anlamda geliştiren, Gazze’ye, Kudüs’e yardım eli uzatan bir belediyecilik anlayışını oluşturacağız. Belediyelerimizde atacağımız adımlar Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinde dikkat çekecek. Şehirlerimiz bizi özledi, biz de şehirlerimize hizmet etmeyi özledik. Geçmişte belediye başkanlığı yaptım. Milletvekillerimize elbette büyük sorumluluklar ve görevler düşüyor ama kendi toplumuyla iç içe olan bir belediyeden daha güzel bir duygu düşünemiyorum. Biz kararlıyız. Seçimlerde ancak Sadet Partisi olarak tüm bölgelerde önemli sonuçlar alacağımıza inanıyorum. İnşallah 1 Nisan sabahı halkımızı milli vizyonlu belediyecilikle buluşturacağız.

“KONUŞMA DEĞİL, HİZMET ÜRETECEĞİZ”

Milli görüş Malazgirt zaferini kazananların görüşüdür, bunu asla unutmayalım. Geçmişte Erbakan hocamız bunu çok güzel bir şekilde, tarihten örnekler vererek sunmuştu. Dolayısıyla milli görüşün Kosova’ya hakkı ve adaleti getiren Sultan Murad’ın görüşü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve sürdüren, Kahramanmaraş mücahidimiz Sütçü İmam kardeşimiz, Şahin büyüğümüz ve bu davayı Gaziantep’te yürüten Şahin Bey’in görüşüdür. Ahlak ve maneviyata odaklanarak yola çıktık. Bu şu anlama gelir; Dikkat dağıtıcı değil, önemli eylemlerde bulunacağız. Söz değil hizmet üreteceğiz. Sorunları dile getiren, çözüm üreten fikirleri yansıtan, bunları hayata geçiren bir anlayışla hareket edeceğiz.

“BELEDİYE BAŞKANI, PARTİ VE ZİHNİYET NE OLURSA OLSUN HERKESE HİZMET ANLAYIŞIYLA HAREKET ETMELİ”

Bir belediye başkanının, parti, zihniyet ayrımı yapmadan, her zaman halkla iletişim halinde olması ve kendisine oy verip vermediğine bakılmaksızın herkese hizmet anlayışıyla hareket etmesi gerekir. Saadet Partimizin tüm belediye başkanları bu doğrultuda çalışacak. Bu noktada bir uyarıda bulunmak istiyorum, eğer herhangi bir aday ‘Bu mümkün değil’ kanaatine sahipse artık adaylığından vazgeçmelidir. Biz bir belediyede bunu yaparken, yarın iktidara geldiğimizde de aynı duygu ve ilkelerle hareket edeceğimizi tüm milletimize ilan etmeyi bir görev sayıyorum.

Belediye başkanlarımız halkımızın en rahat ulaşacağı kişiler olacak. 3 bin nüfuslu ilçe, 10 bin nüfuslu ilçe, 10 milyon nüfuslu büyükşehir fark etmiyor bizim için. Belediye başkanlarımıza rahatlıkla ulaşabileceklerini tüm vatandaşlarımız bilmelidir. Kimin bir sorunu varsa, doğrudan belediye başkanını ilgilendirse de, gelecekte yaşadığı acıyı ona anlatacak ve belediye başkanımız bu sorunu ya kendisi çözecek ya da çözüm için ilgili kişilerle iletişime geçecektir.

“BELEDİYELERİMİZİN KAPISINA GİRMEYECEKLER”

En ufak bir israfa bile tahammülümüz yok. Bu nedenle vatandaşın cebinden toplanan milyarlarca doların israf edildiği döneme mutlaka son vereceğiz. Kaynaklarımızı verimli kullanacağız ve bu konuda çok hassas davranacağız. Titizlikle hareket edeceğiz. Yolsuzluğa asla tolerans göstermeyeceğiz. Belediyelerimizin kapılarından hiçbir utanmaz, hırsız girmeyecek. Belediye başkanlarımızın mahsülünden bir lokma bile yetim malı geçmeyecek. Yetim mülklerini korumak için belediye kaynaklarını kullanacağız. Bu anlayışla israf, rüşvet ve yolsuzluk sistemine son vereceğiz. 1 Nisan sabahından itibaren birilerinin ihalelerle işin kolayına kaçma dönemi sona erecek.

“KALKINMA PLANLARINDA EN KÜÇÜK İSTİSMARLARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

İmar planlarında en ufak bir istismara dahi asla izin vermeyeceğiz. Kalkınma planlarıyla milyarların nasıl toplandığını biliyoruz. Yoksulların bundan bir kuruş bile faydalanmadığını biliyoruz. Özellikle büyük şehirlerde bu dolandırıcıların en önemli meselesi maalesef imar planlarındaki değişikliklerdir. Bir yerde kira varsa o kiranın orada yaşayanlara dağıtılması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah bu seçimle birlikte kendi taraftarını hukuk dışı yollarla canlandırma dönemi sona erecek. Ve bu sayede şehirlerimiz canavara dönüşemeyecek. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğu için bunları biliyor. Bunu tesadüfen mi söyledi, yoksa gördüğü görüntü karşısında gerçekten hayret mi etti bilmiyorum ama hatırlarsanız helikopterle İstanbul üzerinde uçarken şunu söylemekten kendini alamadı: “İstanbul’a da ihanet ettik. ” Bunu ne söyleyeceğiz, ne de söylenmesine izin vereceğiz. Bu yüzden doğru ve dürüst bir imar planı yapmanın her cesur adamın becerisi olmadığını söylüyoruz. Bunu ancak çalışanlarımız başarabilir.”

Saadet Partisi’nin açıkladığı 9’u büyükşehir, 26’sı il belediye başkanı olmak üzere 339 belediye başkan adayının bazıları şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Cafer Güneş

Adana Büyükşehir Belediyesi: Hüseyin Acarlar

Erzurum Büyükşehir Belediyesi: Faik Çalık

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi: Fesih Bingöl,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Birol Aydın

Kayseri Büyükşehir Belediyesi: Mahmut Arıkan

Muğla Büyükşehir Belediyesi: Fatih Salih Mehmet Kocabıyık,

Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Ömer Abdullah Ayhan

Trabzon Büyükşehir Belediyesi: Recep Yakuphan,

Ankara Bala: Hasan Gezer

Ankara Çamlıdere: Mustafa Tuncer Muammet Özçelik

Ankara Elmadağ: Mevlüt Demir

Ankara Mamak:Murat Sipahi

Ankara Gölbaşı: Selim Akgül

İstanbul Esenler: İbrahim Bitiş

İzmir Aliağa: Mahmut Koç

İzmir Balçova: Seyfullah Özbek

İzmir Bayındır: Fatma Dündar

İzmir Bayraklı: Vadat Kolukısa

İzmir Beydağ: Mustafa Bekar

İzmir Bornova: Hasan Ceylan

İzmir Çeşme: Ahmet Hazırbulan

İzmir Çiğli: Hüseyin Ayın

İzmir Gaziemir: Hanife Bozdağ

İzmir Güzelbahçe: Osman Tunç

İzmir Karabağlar: Mümün Baştürk

İzmir Karşıyaka: Ozan Ganiusmen

İzmir Kemalpaşa: Gamze Yıldız

İzmir Konak: Turhan Tutumlu

İzmir Selçuk: Hüseyin Günaydın

İzmir Torbalı: Caner Dirlik

Bursa Büyükorhan: İsmail Şaşkın

Bursa Gemlik: Ahmet Vakkas Yıldız

Bursa Gürsu: Seçmen Ergene

Bursa Harmancık: Ramazan Yaklaştı

Bursa İnegöl: Hasan Eroğlu

Bursa Karacabey: Muammer Altun

Bursa Keleş: Ramazan Ayı

Bursa Kestel: Ahmet Demirağ

Bursa Orhanveli: Ömer Din

Bursa Yenşehir: Karyağdı Berkeli

Bursa Yıldırım: Abdullah Kocamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu