Haber

Reuters’ten yeni kabine analizi: 5 isme dikkat çektiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yeni kabinesini açıklamasının ardından İngiliz haber ajansı Reuters bir analiz yayınladı. “Mayıs ayındaki seçimlerin ardından iktidarını 20 yılın ötesine taşıyan Erdoğan, yeni hükümetini açıkladı, yeni ekonomi bakanı ve dışişleri bakanı da dahil. yeni kabine.”

İŞTE REUTERS’A KARŞI KABİNİN 5 ÖNEMLİ İSMİ

MEHMET ŞİMŞEK – EKONOMİ BAKANI

Haberlerde, “Eski Ekonomi Bakanı Şimşek, Hazine ve Ekonomi Bakanı oldu. Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı 2009-2018 yılları arasında finans piyasalarında büyük saygı gördü. Göreve gelmesi, görev dağılımında bir değişikliğin işareti olarak görüldü. Yıllardır izlenen düşük faiz politikası Şimşek, siyasi kariyerinden önce Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nde ekonomist olarak çalışmış, daha sonra Merrill Lynch’te çalışmıştır. söylendi. yıldırım için, “Pragmatik duruşu ve büyümeyi vurgulayan reformların savunucusu olarak yabancı yatırımcının ülkeye çekilmesini destekliyor”yorum yapılmıştır.

HAKAN FİDAN – DIŞİŞLERİ BAKANI

Dışişleri Bakanlığı’nda en uzun süre görev yapan isimlerden Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerine geçen Hakan Fidan için Reuters. “Erdoğan’a en yakın kişilerden biri olan Fidan, 2010’dan beri MİT başkanıydı ve ondan önce de başbakanken Erdoğan’ın danışmanıydı.”hatırlattı.

YAŞAR GÜLER – SAVUNMA BAKANI

Milli Savunma Bakanı olarak atanan 69 yaşındaki Yaşar Güler’in 49 yıldır orduda görev yaptığı ve 2018 yılından bu yana Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığı kaydedildi. Milli Savunma Bakanı olduktan sonra atanan Güler’in, 2019 ve 2020’de Suriye operasyonlarında ordunun başına geçtiği, Irak’taki operasyonlarda yer aldığı belirtildi.

CEVDET YILMAZ – BAŞKAN YARDIMCISI

Cevdet Yılmaz için “Geleneksel bir ekonomi yöneticisi” yorum yapılmıştır. Yapılan incelemede Yılmaz’ın daha önce Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğu hatırlatıldı.

ALİ YERLİKAYA – İÇİŞLERİ BAKANI

İstanbul Valisi olarak Süleyman Soylu’nun yerine 2018’den beri görevde olan Ali Yerlikaya’nın geldiği belirtildi. Haberde Yerlikaya’nın daha önce Gaziantep, Tekirdağ ve Şırnak’ta görev yaptığı da hatırlatıldı.

altieylulhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu