Yaşam

NASA, Mars’tan örnek almayı bırakmak zorunda kaldı: İletişim neden kesildi?

bilim adamları MarsDünya’da yaşam olup olmadığını ve Kızıl Gezegen’de insanlığın yaşayıp yaşayamayacağını araştırırken ciddi bir sorunla karşılaştı. NASA’nın Mars toprağı ve kaya örneklerini iade etme görevi ters gitti. Uzay ajansı, bütçe sorunlarını çözmeye çalışırken görevi duraklattığını paylaştı.

NASA, Mars’tan örnek almayı bırakmak zorunda kaldı: Bağlantı neden koptu?76 İlgili NASA merkezlerinden üçüne görevle ilgili geri dönüş faaliyetlerine başlamaları önerildi. NASA başlangıçta 2024 bütçe teklifi sırasında Mars örnek misyonu planlıyor 949,3 milyon dolarlık bütçe talep etmişti. Ancak ajansın bütçesini denetlemekten sorumlu alt komite 300 milyon dolar ayrılmış. NASA buradaki talepleri karşılayamazsa, Mars örnek misyonu bir duraklamadan daha fazlasıyla karşı karşıya kalabilir.

NASA ile Mars arasındaki bağlantı, Güneş’in müdahalesi nedeniyle iki hafta boyunca kesildi

CNN’in haberine göre, her iki yılda bir Güneş’in Mars ve Dünya yörüngelerinin ortasına girmesiyle meydana gelen yaklaşık 2 haftalık iletişim kesintisi, 11 Kasım’da başladı ve 25 Kasım’a kadar sürecek.

Bu kesinti sırasında Güneş’in dış atmosferinden sürekli olarak uzaya püskürttüğü sıcak, elektrik yüklü gaz, NASA’nın Mars’taki gezicilere bağlanmak için göndereceği radyo sinyallerini bozabilir.

Bu dönemde NASA’nın gönderdiği komutların aksaması, keşif araçlarının yörüngede ve Mars yüzeyindeki görevlerini tehlikeye atabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu