Haber

Milletvekili Vahapoğlu: “ABD’nin amacı Türkiye’yi yormak”

MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, “Küresel hegemonyayı hedefleyen ABD, yeni jeopolitik düzeni tek başına kuramayacağını anlayınca yorularak Türkiye’yi yanında tutmaya çalışıyor” dedi.

Vahapoğlu, Türkiye’ye yönelik açık veya örtülü düşmanlığın ABD ve kontrolündeki ülkelerle sınırlı olmadığını belirterek, “Bütün bu açık veya örtülü düşmanlığı dizginleyen güç, TSK ve milli muhafızlarımızın caydırıcı, aktif ve saygın konumudur. Birlik ve beraberlik AB ve NATO üye ülkelerinin de desteğini alan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye seçeneksiz değildir. Türkiye çaresiz değil. NATO ile var olmadık. Afganistan kaynaklı “düzensiz göç” ve “yönlendirilmiş planlı göç”. Bu bağlamda TSK’nın sınır ötesi müdahaleleri Türkiye’nin meşru müdafaasının bir gereğidir. Doğu Bloku’nun dağılmasının ardından , ABD’nin “Neocon” güdümünde, AB ve Japonya’nın da desteğiyle Anglo-Sakson ülkeleri ile küresel bir hegemonya kurmak için ulusal devletleri amaç edindiler ve taarruza geçtiler. kontrolleri altına alınmış, küreselleşme teşvik edilmiş, milli ve üniter devletler öncelikli hedef haline getirilmiş, dinler, mezhepler, mezhepler ve diğer alt kimlikler kışkırtılmış, Asya, Afrika’nın Kuzeyi ve Güney Amerika parçalanmaya çalışılmıştır. vahşi-yıkıcı işgalin tüm oyunlarını sahneleyerek yeniden tasarladı.

Vahapoğlu, bugün yaşanan belirsizliklerin ve risklerin arkasında tek kutupluluğu korumaya çalışan ABD ile bunu kabul etmeyen Rusya ve Çin ile destekçisi ülkeler arasındaki çatışmanın yattığını belirtti. ABD’nin bu süreçte yeni jeopolitik düzeni kuramayacağının farkında olduğunu belirten Vahapoğlu, “Bu nedenle AB dışında kalan Türkiye ve Japonya gibi müttefiklerini ve Anglosakson’u hep boyunduruk altına almaya çalışıyor. ülkeler, onu tüketerek kendi kendine.”

ABD’nin PKK’ya verdiği destekle Suriye topraklarında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun, verilen yetkiye istinaden Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pınar Kalkanı sınır ötesi harekatları ile önlendiği belirtildi. Vahapoğlu, BM konvansiyonu gereğince, “Ayrıca teröristleri büyük ölçüde etkisiz hale getiren Pençe, Kıran, Kapan ve Yıldırım operasyonları gerçekleştirilmiştir. Sahte belge temini ve verilmesi Türkiye’nin bekası için önemli bir tehdittir. Türkiye çaresiz değil. Kurallar içinden çıkılmaz bir hal alırsa NATO’dan çıkmak bile bir alternatif olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi ne ABD, AB, ne Rusya, ne Çin jeopolitiğine boyun eğmeyeceğini belirten Vahapoğlu, “Türkiye bugüne kadar yaptığı gibi kendi jeopolitiğini merkeze alacak ve “Vatandaşımızın güven ve kararıyla oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Peygamber Ocağı olarak gördüğümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ve vatandaşlarımızın engin sağduyusu ve desteği ile ortaya çıkmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerini dünyanın en caydırıcı ordularından biri haline getirmek Türkiye gerçeklerinin gereğidir.” – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu