Haber

MHP’li Bülbül’den ‘Kürt’ tartışmasına ‘sarı çuval’ tehdidi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde ‘anadil’ tartışması yaşandı.

HDP kümesi adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Meclis’te Kürtçe konuşulmasına itiraz edenlere tepki gösterdi. Öcalan, “İki kelime Kürtçe’ye tahammül edemezsiniz” diyerek devam etti: “Alışacaksınız çünkü zihniyet bu, anlayış bu. 2. yüzyılda bu ülkenin resmi dili Kürtçe olacak. anadil eğitim dili olacak. Hangi parti iktidara gelirse gelsin, onun için mücadele edeceğiz.”

‘NEREYE GÖMÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ’

Bu arada özellikle MHP saflarından tepkiler yükseldi. MHP Küme Başkan Yardımcısı Levent Bülbül, “Hodri meydanı” diyerek Öcalan’ı tehdit etti: “Milli mücadelede buna hikaye denilse de en çarpıcı gerçekler bunlar. Onların eşsiz kahramanlıkları sayesinde bu milli mücadeleyi kazandık.” Burada dilin ne olduğu, ana dilinin ne olduğu probleminden çok vatana, vatana sahip olma duygusudur… Burada tavrınızı inatla kınıyorum Önder Bey. geçtiğimiz toplantıda şuydu: Birkaç cümle ile farklı dillerde konuşulduğu gerçeğine kimse ayağa kalkıp bir şey demedi.

Bunu Kürt düşmanlığı olarak yorumlamak samimiyetsizlik olur ama Gazi Meclisimizin Başkan Vekili olarak burada konuşulanları anlamayacağımız şekilde başka bir dilde konuşma yapılmasına asla izin vermemeliydiniz. Özellikle HDP Genel Başkan Yardımcısı olarak bu süreci sizin yönetiminize sokmak da suiistimal meselesidir. Bunu kabul etmediğimizi, şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum. O hatip, ‘Türkiye’de alışırsın, bu zorla olur’ dedi. Kim istediğini yapmak isterse biz buradayız. Sarı çantalarda bunu yapmaya çalışanların nereye gömüldüğü belli değil. Bire bir son herkesi bekliyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu