Yaşam

Lucifer’dan Stranger Things’e! Canavar Temalı Yapımları Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 19 Dizi ve Film

Canavarlar büyük küçük demeden herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Hatta çocukluk yıllarımızdan itibaren ‘Canavar geliyor!’ diye korkutulanımız bile var! Canavarlara karşı ilgisi ve merakı olanlar için beyaz perdeye taşınmış en düzgün canavar bahisli sinema ve dizileri sizler için derledik. İzlerken kimi vakit korkacağınız kimi vakit gerginlikten bayılacağınız o üretimler sizlerle. Hazırsanız geri sayım başlasın!

19. The Monster / Canavar (2016) – IMDb: 5.4

Bir seyahate çıkan anne ve küçük kızı ıssız bir yolda mahsur kalır. Buradan yürüyerek kurtulmanın imkânsız olduğuna kanaat getiren bayan mecburen bir aracın geçmesini beklemeye başlar. Lakin tek meseleleri ıssız bir yerde mahsur kalmak değil! Bu yolda onları bekleyen bir canavar var. Anne ve kızı hayatta kalabilmek için canavara karşı büyük bir savaş verir. Başrollerini Zoe Kazan ile Ella Ballentine’ın oynadığı sinema tansiyonun hudutlarını zorluyor.

18. Splinter / Kıymık (2008) – IMDb: 6.1

Filmin başrolünde yer alan çift, romantik bir hafta sonu geçirebilmek için tatile çıkmaya karar verir. Ormanda kamp yapmayı planlayan ikili, polisten kaçan bir hatalı ve kız arkadaşı tarafından rehin alınır. Tatilleri kabusa dönen ikili, ıssız bir akaryakıt istasyonunda endişe dolu anlar yaşamak zorunda kalır. Pekala çift bu cehennemden farksız yerden kurtulabilecek mi dersiniz?

17. Colossal (2016) – IMDb: 6.2

New York’ta yaşayan Gloria’nın hayatı büyük bir değişime uğrar. Doğduğu kente geri dönmeye karar veren Gloria o esnada Güney Kore’ye bir canavarın saldırdığını duyar. Canavar şehri darmadağın eder. Gloria canavarla arasında bir bağ olduğunu anlar. Şimdi dünyanın kaderi Gloria’nın elinde! Gloria, canavarı alt edebilecek mi yoksa dünyanın yok oluşunu mu seyredecek, izleyip görelim.

16. Godzilla (2014) – IMDb: 6.4

Filipinler’de dev bir canavarın kalıntıları, Japonya’da nükleer santralde facia… Bir canavarın nükleer güçle beslenerek ortalığı yıktığı anlaşılıyor. Canavar Godzilla’ya engel olmak için Amerikan ordusu harekete geçiyor ancak Godzilla’nın gözünü intikam hırsı bürümüş!

15. Alien Covenant / Yaratık Covenant (2017) – IMDb: 6.4

Covenant gemisiyle uzay seyahatine çıkan takım daha evvel hiç gitmedikleri bir gezegene iniş yaparlar. Daha evvelki durakları olan Prometheus seyahatinde orada kalmış David’le karşılaşan ekibin başına bu garip yerde neler gelecek, heyecan verici bu filmi seyredip görelim!

14. Attack The Block / Uzaylıların Şafağı (2011) – IMDb: 6.6

Güney Londra’da bir sokak çetesi; geceleri otomobil soygunu, gasp ve arbedeye karışır. Küme önderi Moses bir gece Sam’i gasp eder. Sam kaçmaya çalışırken gökten bir cisim yere çarpar. Parlak cismin içinden çıkan tuhaf görünümlü tüylü canavarı öldüren çete, başına büyük bir dert aldığının farkına varmaz!

13. Trick’r Treat / Cadılar Bayramı Katliamı (2007) – IMDb: 6.7

Cadılar Bayramı’nda yaşanan dört olayı ele alan sinemada Okul Müdürü Steven ay ışığında bir seri katile dönüşüyor. Bir bakire, hiç tanımadığı bir adamla buluşuyor. Bir küme genç ise ölümcül sonuçlara sebep olabilecek bir eşek latifesi hazırlıyor ve bir bayan kocasıyla didişip durmaktan usanıyor…

12. The Babadook / Karabasan (2014) – IMDb: 6.8

Amelia 6 yıl evvel eşini kaybeder ve oğlu Samuel’i yalnız başına büyütmek zorunda kalır. Amelia bir gün oğluna masal okurken kitapları ortasında Mister Babadook isminde gizemli bir masal kitabı keşfeder. Kitabı yok eden Amelia onun her seferinde yine var olduğunu görür. Artık hiçbir şey eskisi üzere devam etmez ve anne-oğul müthiş gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

11. It Follows / Peşimdeki Şeytan (2014) – IMDb: 6.8

Jay her genç üzere vaktini ailesi ve arkadaşlarıyla geçirir. Bir gün etkilendiği bir genç ile bir arada kentin dışında bulunan bir harabeye masraf. Uyandığında ise kendini burada baygın bir biçimde bulur. Artık Jay için hiçbir şey olağan olmaz. Birileri tarafından takip edildiğini hisseder. Takip edildiği bu varlıktan kurtulmanın yolunu bulmaya çalışan Jay, olaya arkadaşlarını da dâhil eder.

10. Cabin in the Woods / Dehşet Kapanı (2012) – IMDb: 7.0

Beş arkadaş hafta sonunu ormanda gizemli bir konutta kalmaya karar verir. Bodrum kata inip meskeni araştırmaya koyulan gençler burada tuhaf figürlerle, karmaşık sembollerle karşılaşır. Bu esnada ölümcül bir zombi ailesinin uykudan uyanmasına neden olurlar. Pekala gençlerin başına gelecek olaylar bununla sonlu kalacak mı? Hiç sanmıyoruz.

9. Cloverfield / Canavar (2008) – IMDb: 7.0

New York’ta bir barda kulakları sağır eden bir ses duyulur. Korku içinde kaçışan insanların arasında New York caddelerinin harabeye döndüğü görülür. Dehşet dolu anlar devam ederken bu kez Manhattan’da büyük bir patlama olur. New York artık bir canavar istilasının pençesine düşmüş durumda! Cloverfield, New York’a düzenlenen canavar saldırındaki insanları anlatıyor.

8. Hellboy II: The Golden Army / Hellboy 2: Altın Ordu (2008) – IMDb: 7.0

Mistik yaratıklar insanlığa savaş açtı! Dünya cehenneme dönüşürken Hellboy ve ekibi, Altın Ordu’dan evvel insanlığı kurtarmak istiyor. Fakat Altın Ordu’nun ölüm makinelerinin insanlığı yok edecek kadar gücü var. Dünyayı yönetmek isteyen bir prensin yapması gereken tek şey Altın Ordu’yu bulmak. Pekala Hellbol ve takımı buna müsaade verecek mi dersiniz?

7. The Mist / Öldüren Sis (2007) – IMDb: 7.1

Şiddetli bir fırtınanın akabinde tüm kasaba sise boğulur. Bu ağır sisle bir arada insanları öldüren canavarlar belirir. Beşerler bu durumun farkına varır ve bir markette kapana kısılırlar. Beşerler ikiye ayrılır. Bir kısım allahın intikam aldığını ve tüm insanlığı yok edeceğine inanırken başka kısım buna inanmaz. Stephan King’in gerilim dolu romanından beyaz perdeye müthiş bir yolculuk!

6. The Host / Yaratık (2006) – IMDb: 7.1

Seul’un iki yakasını bağlayan Han Irmağı’nda canavarlar yaşar lakin insanlık bunun farkında bile değil! Amerikan savaş gemilerinin kimyasal atık bırakmasından sonra canavarlar hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkar. Bu da yetmezmiş üzere insanlığa ölümcül bir virüs bulaştırır. Hükûmet bu canavarı durdurabilecek mi yoksa insanlığın sonu mu geliyor dersiniz?

5. The Descent / Cehenneme 1 Adım (2005) – IMDb: 7.2

Yürüyüşe çıkan küme, kayanın düşmesi sonucu bir mağarada mahsur kalır. Hayatta kalabilmek için kâfi erzağı bulunmayan takım bir hayat uğraşı vermek zorunda! Artık mağarada onları bekleyen kaygı dolu anlar var. Dehşeti yaşayan küme bir ortada kalmayı başarabilecek mi? Pekala bu mağaradan sağ çıkabilecekler mi, izleyip görelim.

4. A Quiet Place / Sessiz Bir Yer (2018) – IMDb: 7.5

İki çocuklu aile sessizlik içinde bir hayat sürmek zorunda. Kentten uzak bir kırsalda yaşayan aile, hassas işitme yeteneğine sahip canavarlardan korunamazsa hayatta kalamayacak. Onları yaşama bağlayan bu sessizlik, günün birinde gerçekleşen ufak bir kaza sonucunda bozuluyor. Aile, sessizlik yeminini bozmanın bedelini çok ağır bir halde ödeyecek.

3. Lucifer (2016-2021) – IMDb: 8.1

Cehennem Lordu olarak anılan Lucifer Morningstar, Los Angeles’a gelir ve bir polis departmanında dedektif olarak çalışmaya başlar. Lakin sakladığı sırrı kimse bilmiyor. Lucifer bu sırrını müdafaaya çalışırken bir yandan da hoş dedektiften etkilenmekten kendini alıkoyamaz. Bazılarının bir canavar olarak değerlendirdiği Lucifer, son devrin en ses getiren üretimleri arasında!

2. Supernatural / Doğaüstü (2005-2020) – IMDb: 8.4

Annelerinin gizemli vefatının akabinde babalarıyla birlikte avcılık yapan kardeşlerden biri olağan bir yaşantı sürmek isterken başkası üniversiteye masraf. Ailesinden farklı bir hayat süren Sam, ağabeyinden aldığı haber ile geri dönmek zorunda kalır. Babaları kaybolur, kardeşler onun peşine düşer ve macera soluksuz devam eder!

1. Stranger Things (2016-) – IMDb: 8.7

Kasabanın birinde bir gün küçük bir çocuk kaybolur. Polisler, bir canavar tarafından kaçırılan çocuğun peşine düşer. Psikokinetik yetenekleri olan Eleven isimli genç kız da bu gizemli kayboluşun peşine düşer. Artık kasaba ve kasaba sakinleri büyük bir tehdit altında. Korkutucu doğaüstü güçler bu kasabayı yerle bir edebilecek mi dersiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu