Haber

İzmir ve Bodrum MICHELIN Guide’ın Türkiye haritasına eklendi

 

  • MICHELIN Guide müfettişleri, İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Bodrum’u da inceliyor. Bu iki ikonik ve turistik bölgenin rehberde yer alması, Türkiye’nin güçlü ve heyecan verici bir gastronomi destinasyonu olduğunu kanıtlıyor.
  • İzmir ve Bodrum restoran seçimleri, İstanbul seçimleriyle birlikte 9 Kasım 2023’te İstanbul’da yapılacak törenle açıklanacak.

Michelin, Türkiye’deki seçeneklerine İzmir ve Bodrum’un da dahil olduğunu duyurmaktan mutluluk duyar. İzmir ve Bodrum için ilk kez yapılacak restoran seçmeleri, rehberin İstanbul’daki ikinci seçimiyle birlikte 9 Kasım 2023’te İstanbul’da yapılacak özel bir törenle açıklanacak.

Türkiye’de Ege ve Akdeniz mutfak geleneklerinin yanı sıra yöresel lezzetlere de ev sahipliği yapan İzmir’den çevredeki şarap rotalarından biri olan şirin Urla ilçesine kadar gastronomi açısından geniş bir seçenek sunuyor. Gastronomik ve trend restoranlardan çağdaş kafelere, klasik ve ünlü lokantalara kadar İzmir, yemek çeşitliliğiyle göz dolduruyor. Çoğunlukla geçmişin mirasını çağdaş bir şekilde yorumlamak isteyen yerel genç şeflerin işlettiği birçok restoran, Ege lezzetleri, taze balık ve zengin mezeler sunuyor.

Muğla ilinin en ünlü Türk turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum, otantik ve deniz lezzetleriyle ışıldayan Türk restoranları ile Asya ve İtalyan mutfaklarının tanındığı ve dünya mutfaklarından çeşitli lezzetler sunan restoranların mükemmel karışımıyla şekilleniyor. Burada bulunan lüks tatil köyleri, en uygun yemek deneyimini somutlaştırmanın yanı sıra yaratıcıdır.

Gwendal Poullennec, MICHELIN Dizini Uluslararası Direktörü : “Müfettişlerimiz geçen yıl İstanbul’a ilk ziyaretlerinden sonra yol haritalarına İzmir ve Bodrum’u da dahil etmekten oldukça memnunlar. Kültür ve turizm açısından unutulmaz ve eşsiz deneyimler sunan bu iki lokasyon aynı zamanda keşfedilmeyi hak eden bir mutfak kültürüne de sahiptir. İzmir ve çevresi yerel kültürü ön plana çıkaran, birden fazla genç şefin üst düzey gastronomi becerilerini sergileyebileceği heyecan verici restoranlara sahipken, Bodrum, lüks tatil köylerinde yenilikçi konseptler sunan restoranları ve şehir merkezinde yer alan klasik ve kolay erişilebilir restoranlarıyla öne çıkıyor. Bu iki yeni bölgeyi MICHELIN Guide ailesine dahil ederek, Türkiye’nin asla kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını yaymayı içtenlikle diliyoruz.”

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “İstanbul’dan sonra önde gelen turizm destinasyonlarımızın ortasında yer alan İzmir ve Bodrum’un ‘gastro-kent’ olarak öne çıkmasından son derece memnunuz. Tarladan sofraya yaklaşımıyla bölgenin en kaliteli ürünlerini harmanlayan yetenekli şeflerimiz sayesinde sürdürülebilirlik kavramını bünyesinde barındıran mutfak kültürümüzün zenginliğini dünyaya sergileyebileceğiz. Bu lezzetleri tatmak için İzmir ve Bodrum’a gelecek ziyaretçiler, Türkige’nin turkuaz suları, derin tarihi mirası, tesislerin kalitesi ve kruvaziyer turizminden mavi yolculuklara (gulet turları) kadar sınırsız olanaklara hayran kalacaklar. Türkiye’nin gastronomi turizminde artan potansiyelini göstermenin verdiği prestijle bu 2 yeni bölgenin Michelin Rehberi’ne eklenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz ve önümüzdeki yıllarda yeni şehirlerimizin de listeye ekleneceğine yürekten inanıyoruz.”

 

 

2022’de ilk kez yayınlanan MICHELIN Guide İstanbul, 5 MICHELIN Star restoranı (1 Two MICHELIN Star ve 4 One MICHELIN Star restoranı), 1 MICHELIN Green Star ve 10 Bib Gourmands dahil olmak üzere Türk metropolünün gastronomik potansiyelini ve mutfak çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Toplam 53 restoran önerir. MICHELIN Guide İstanbul, gastronomik bistrolardan lüks restoranlara ve klasik restoranlara kadar farklı restoran türlerine özel bir ışık tutmanın yanı sıra mevsimsel lezzet ve spesiyaliteleri de sergiledi.

Tüm destinasyonlarda olduğu gibi MICHELIN Rehberi, Michelin Rehberi’nin tarihsel ve evrensel metodolojisinden yola çıkarak İzmir ve Bodrum’un mutfak kültürünü ön plana çıkaracak ve sahip oldukları en iyi restoranları tavsiye edecek. Sektörün eski profesyonelleri olan ve artık Michelin Grubu’nun tam zamanlı çalışanları olan deneyimli ve bağımsız Michelin denetçileri tarafından uygulanan bu metodoloji, yalnızca sunulan plakanın kalitesine odaklanır ve bunu 5 kritere göre değerlendirir:

– Ürünlerin kalitesi;

– Pişirme tekniklerinde ustalık;

– Tatların uyumu;

– Şefin kişiliğinin yemek deneyimine yansıması;

– Hem ziyaretin ortasında hem de menü boyunca tutarlılık.

MICHELIN Guide İstanbul, İzmir, Bodrum 2024 seçkisinin tamamı, 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da yapılacak MICHELIN Rehberlik Töreni’nde açıklanacaktır. Rehberdeki restoranlar MICHELIN Guide web sitesinde ve ayrıca ücretsiz IOS ve Android uygulamalarında paylaşılacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-koyulhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu