Haber

İstanbul, UEFA Şampiyonlar Festivali’ne ev sahipliği yapacak

UEFA Şampiyonlar Festivali 8-11 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

İnter ile Manchester City arasında 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan İstanbul, 8-11 Haziran tarihlerinde UEFA Şampiyonlar Festivali heyecanına da sahne olacak.

Festivalin Yenikapı Etkinlik Alanı’ndaki açılış töreni yarın saat 11:00’de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Milli Takımlar Sorumlusu ve UEFA Büyükelçisi Hamit Altıntop’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Şampiyonlar Ligi finali. Altıntop ve Büyükekşi, Şampiyonlar Ligi kupasını festivalde bir araya getirecek.

Futbolseverler, düzenlenecek düzenlemede sergilenecek kupa ile hatıra fotoğrafı çektirebilecek. Ayrıca bu dönem Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen 32 takımın kaptanlarının formaları da etkinlik alanında olacak.

Festival kapsamında 9 Haziran Cuma günü dört takımın mücadele edeceği “Champions League Legends Futbol Turnuvası” gerçekleştirilecek. Turnuvada, kaptanlığını Hamit Altıntop’un yaptığı Türk futbol efsanelerinden oluşan bir takım ile Luis Figo, Roberto Carlos, Cafu, Clarence Seedorf, Kaka, Patrick Vieira gibi eski Şampiyonlar Ligi yıldızlarından oluşan üç grup şampiyonluk mücadelesi verecek. UEFA, sosyal sorumluluk amacıyla down sendromlu, engelli, serebral palsili çocuklar ve kız çocukları için maçlar düzenleyecek.

Katılımcılar, festival boyunca futbol temalı yarışmalara katılabilecek ve bu etkinliklerde hünerlerini gösterebilecekler. Festival alanında ayrıca küçük ikramlar da olacak.

Ayrıca festivalin son gününde depremzedelere yardım amaçlı bir konser düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu