Haber

Güney Pasifik’te bir günde 7 büyüklüğünde ikinci deprem

Fransız Denizaşırı Toprakları Topluluğu üyesi Yeni Kaledonya yakınlarında 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS), depremin 36 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Reuters haber ajansının haberine göre, Sadakat Adaları’nın güneydoğusunda meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililer tsunami uyarısı yapmadı. Avustralya meteoroloji ofisi de depremin ardından Avustralya kıtası, adaları veya toprakları için herhangi bir tsunami tehdidinin bulunmadığı bilgisini paylaştı.

7.7 MUHTEŞEM SALGININ ARDINDAN TSUNAMI UYARISI KURULDU

Yeni Kaledonya yakınlarındaki Loyalty Adaları’nın güneydoğusunda dün (19 Mayıs) 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve depremin ardından Güney Pasifik’teki ülkelere tsunami uyarısı yapıldı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC), Vanuatu, Fiji ve Yeni Kaledonya için olası bir tsunami tehdidi olduğunu belirtirken, Avustralya meteoroloji ofisi doğu kıyısı açıklarındaki Lord Howe Adası için tsunami tehdidi olduğunu duyurdu.

Depremin ardından Yeni Kaledonya’da 22 santimetre büyüklüğünde tsunami görüldüğü, daha sonra tsunami uyarısının kaldırıldığı bildirildi. (DIŞ HABERLER)

haberbeykoz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu