Ekonomi

Gram altında plak serisi devam ediyor

Altın, yatırımcıların ABD’de üretici fiyatlarında (ÜFE) beklenenden daha keskin bir düşüş olduğunu gösteren yeni bilgileri değerlendirmesi ve Fed’in mali sıkılaştırma döngüsünü yakında durduracağına dair piyasa algısını güçlendirmesiyle rekor seviyelere yakın kalmaya devam ediyor.

Spot altının onsu 2.037 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise sabah saatlerinde 1273,59 TL ile rekor kırarken, gün içinde 1269 TL seviyelerine kadar geriledi.

Kıymetli metal, haftalık bazda üst üste ikinci kez kârla kapatmaya hazırlanırken, bu yıl sonuna kadar enflasyonist baskıların hafifleyeceği ve faizlerin düşeceği beklentisiyle 2075,47 dolar ile rekor seviyeye yaklaşıyor. .

Perşembe günü açıklanan bilgilere göre ABD’de üretici fiyatları, Mart ayında pandeminin başlangıcından bu yana en büyük düşüşü yaşadı. ABD doları da düşüşünü dördüncü güne genişleterek dolar bazında fiyatlanan emtialara olan ilgiyi artırdı.

Çarşamba günü açıklanan bilgilere göre ABD’de enflasyonun bir yıl öncesine göre yüzde 5,6 artmasının ardından Fed’in enflasyonu sert bir şekilde baskılamak için Mayıs ayındaki bir sonraki toplantısında faiz oranlarını artırması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu