Haber

Çin, ABD’nin Çin Ordusuyla Bağlantılı Yatırımlara Yönelik Yasağına Karşı Çıktı

BEİJİNG, 10 Kasım (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Trump periyodunda Beyaz Saray tarafından alınan ABD’nin Çin ordusuyla bağlantılı Çinli şirketlere yatırıma yönelik yasağını sürdürme kararına Çin’in kesin bir formda karşı çıktığını söyledi.

Zhao olağan basın brifingindeki açıklamasında, “ABD, bir önceki yönetimin Çin ordusuyla bağlantılı olduğunu söylediği şirketlere yatırım yasağını sürdürerek hatasını yineliyor” dedi.

Zhao, bunun, ABD’nin kendi siyasi gündeminin yönlendirdiği bir hamle olduğunu, olguları ve ilgili şirketlerin gerçek durumunu ahlaksız bir şekilde inkar ettiğini, piyasanın kurallarına ve düzenine ciddi şekilde zarar verdiğini ve Çinli işletmelerin yanı sıra ABD’li yatırımcıların da ortalarında yer aldığı dünya çapındaki yatırımcıların yasal hak ve çıkarlarını zedelediğini söyledi.

Çinli sözcü, ABD’yi hukukun üstünlüğüne ve piyasaya hürmet duymaya, ıslah olmaya ve dünya çapındaki finans piyasasının işleyişine ve yatırımcıların yasal hak ve çıkarlarına ziyan veren aksiyonlardan vazgeçmeye çağırdı.

Zhao, Çin tarafının Çinli şirketlerin yasal ve yasal hak ve çıkarlarını güçlü bir biçimde korumak için gerekli tedbirleri alacağını ve Çinli işletmelerin çıkarlarını kanunlara nazaran müdafaa konusunda destekleyeceğini de kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu