Ekonomi

Bristol-Myers Squibb, Anemi İlacının Güçlü Satışına Dikkat Çekerek Dördüncü Çeyrek Tahminlerini Geride Bıraktı

Bristol-Myers Squibb (BMY) hisseleri, ilaç üreticisinin mali analistlerin beklentilerini aşan mali dördüncü çeyrek kazanç ve gelir açıklamasının ardından Cuma günü işlem saatleri öncesinde piyasada %2,5 yükseldi.

Bristol, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 1,70 dolar olarak açıklayarak, mali analistlerin ortalama 1,60 dolar varsayımını geride bıraktı. Şirketin bu çeyrekteki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre %0,6 artışla 11,2 milyar dolarlık beklentinin üzerinde, 11,48 milyar dolar oldu.

Şirketin rafine brüt kar marjı %76,4 olarak gerçekleşti, ancak bu oran bir önceki yıl olan %77,9’luk marja göre hafif bir düşüş gösterse de, tahmin edilen %75,6’nın üzerinde kaldı.

Ayrıca Bristol ilacı Eliquis’in satışları bir önceki yıla göre %6,9 artarak 2,87 milyar dolara ulaşarak 2,83 milyar dolarlık tahminin üzerine çıkarken, Opdivo ilacının satışları da bir önceki yıla göre %7,7 artarak 2,87 milyar dolara ulaştı. 39 milyar dolara ulaştı ve varsayımla eşleşti.

Revlimid ilacının satışı 1,45 milyar dolar, Reblozyl ilacının satışı ise 320 milyon dolar olarak gerçekleşti ve mali analistlerin sırasıyla 1,27 milyar dolar ve 280 milyon dolarlık tahminlerini aştı.

İlaç şirketi, 2024 mali yılının tamamı için EPS’nin 7,10 ila 7,40 dolar aralığında olacağını tahmin ediyor; bu, finansal analistlerin ortalama 7,39 dolarlık bahisiyle karşılaştırıldığında.

Şirket bu yıl düşük tek haneli gelir artışı öngörüyor ve %74’lük brüt kar marjı hedefliyor. İşletme maliyetlerinin de düşük tek haneli oranda artması bekleniyor.

Ticarileştirme Direktörü Adam Lenkowsky bir röportaj sırasında şunları söyledi: “Dördüncü çeyrekte şirketi uzun vadeli, sürdürülebilir büyüme için güçlendirecek çeşitli adımlar attık ve sahip olduğumuz mevcut fırsatların hayata geçirilmesini hızlandırmak için aktif olarak çalışıyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu