Haber

Bergama’da sel… Tarımsal zarar tespiti sürüyor

İZMİR (İGFA) –Selden zarar gören Kaleardı ve İncecikler Mahallelerinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile birlikte İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, selden etkilenen üreticilerin hasar tespit çalışmalarına eşlik etti. .

İl Müdürü Mustafa Şahin, ani sağanak yağış nedeniyle can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu belirtti.

“Maalesef çiftçilerimizin bazı hayvanları telef oldu” diyen Şahin, “Kaleardı Caber Mahallesi’ndeki hayvancılık işletmesinde 398 küçükbaş hayvan ve yaklaşık 15 ton yem kaybettik. Ayrıca 10 büyükbaş ve 48 küçükbaş hayvanımız da bir üreticimizden telef oldu. İncecikler Mahallesi sel suları altında kaldı.Afet sonucu vatandaşların hayatını kaybettiğini tespit ettik.Köylülerimize ve üreticilerimize geçmiş olsun diliyorum.Afet haberini alır almaz ilçemize geldik. Su baskını nedeniyle zarar gören vatandaşlarımızın kayıp ve mağduriyetlerinin giderilmesi için sabah erken saatlerde teknik personelimiz ile birlikte gerekli çalışmalara hemen başladık.Tam hasar tespiti ile hasar ve kayıplar tüm detaylı şekilde raporlanacak. “Yakında ortaya çıkacak” dedi.

Müdür Şahin, ürünleri zarar gören, hayvanları telef olan üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

Çiftçiler ise yaşadıkları sel felaketi nedeniyle kendilerini yalnız bırakmayan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ile müdürlüğün teknik personeline teşekkür etti.

dogansar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu